Masz jak w Banku cz. 1

Masz jak w Banku cz. 1 – to mała rekapitulacja w formie jednego nagrania, dotychczasowych odcinków  słuchowiska Jarosława Górala na moim blogu.

Od stycznia zamieszczam tutaj w odcinkach nowe słuchowisko, przetłumaczone i nagrane przez Jarka Górala, pt. Masz jak w banku.

 

Ponieważ powstało już kilka odcinków, Jarek słusznie zaproponował, żeby wstawić dotychczasowe w formie jednego nagrania, które można sobie przesłuchać longiem, bez dzielenia na części.

 

 

 

Masz jak w Banku cz. 1

 

 

 

 

 

,,Masz jak w banku”  cz. 1

Komedia finansowo-erotyczna

 

Przełożył i nagrał : Jarosław Góral.   Licencji na wystawienie udziela  Jarosław Góral.

 

 

 

 

 

 

Jarosław Góral

Jarek góralJarosław Góral (ur. 31 maja 1964 roku w Lubinie) – polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy.

 

Życiorys

Studiował na Wydziale Aktorskim we wrocławskiej filii Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. Ludwika Solskiego, którą ukończył w 1988 roku. Jego scenicznym debiutem był występ w sztuce Bertolda Brechta Człowiek jak człowiek (1987) na deskach Teatru im. C.K. Norwida w Jeleniej Górze, z którym związał się w latach 1987–90, 1993–97 i od roku 2009.

 

Po raz pierwszy trafił na szklany ekran w serialu Ballada o Januszku (1987) w roli bezwzględnego i egoistycznego Janusza Smoliwąsa, za którą w 1989 roku został uhonorowany Nagrodą Towarzystwa Miłośników Ziemi Lubińskiej. Pojawił się także w sitcomie Polsat Świat według Kiepskich jako Eugeniusz Geniusz.

 

Filmografia

1987: Ballada o Januszku − jako Janusz Smoliwąs
2003: Na dobre i na złe − jako Maciej Kwiecień (odc. 142 i 144)
2004: Fala zbrodni − jako Piotr (odc. 19)
2006: Dywersant 2: koniec wojny − jako adiutant
2007: Biuro kryminalne − jako Czarek (odc. 30)
2008: Kryminalni − jako Edward ‚Góral’ Góralski (odc. 101)
2009: Historia Kowalskich − jako Skoczylas
2011: 80 milionów − jako SB-ek
2012: Galeria − jako Bolo (odc. 73)
2013: Pierwsza miłość − jako prywatny detektyw
2014: Prawo Agaty − jako biegły Ryszard Żak (odc. 61)

 

Ważniejsze role teatralne

Teatr im. C. K. Norwida w Jeleniej Górze
1987: Człowiek jak człowiek
1988: Biesy – Piotr Stiepanowicz Wierchowieński
1988: Sen nocy letniej– Zdechlak/Ściana/Księżyc
1993: Historia żywota św. Marcina
1993: Igraszki z diabłem – Lucjusz
1994: Poskromienie złośnicy – Grumio/Łowczy
1994: Koncert świętego Owidiusza – Donat
1995: Stara kobieta wysiaduje – Ślepiec
1995: Rewizor – Chlestakow
1995: Antygona – Strażnik/Posłaniec
1996: Mały Książę – Próżny
1996: Miarka za miarkę – Pompejusz
1996: Królowa Śniegu – Kominiarz/Książę Seleroszczawian/Zbój/Strażnik
2009: Jesteśmy braćmi? – aktor James
2009: Scrooge. Opowieść wigilijna – Robert ‚Bob’ Cratchit/duch/grabarz
2010: Dobrze – Sąsiad pan Stanisław, mechanik samochodowy
2010: Kolacja dla głupca – Juste Leblanc
2010: Lilla Weneda – Gryf
2011: Bóg mordu – Michel Houllié


#Komedia